Despre religie si copiii mei

Standard
Despre religie si copiii mei

Ieri, copila din dotarea-mi a adus de la scoala un formular, sa il semnam daca dorim ca numita copila sa frecventeze orele de religie. Am intrebat-o si a zis ca vrea, deci l-am semnat ca suntem de acord.

Stiiiiu ca or sa se ridice sprancene a dezaprobare. Si imi pasa prea putin spre deloc, na! Ce-mi pasa mult e ca scolarita mea povesteste cu drag de orele de religie. Nu-mi vine acasa cu ineptii de genul: daca facem fapte rele, Dumnezeu ne pedepseste si da masina peste noi, cum am mai auzit de la parinti. Ne spune povesti frumoase si cu talc, pe care le aude la orele astea. Vorbeste cu drag de doamna, care deseneaza extraordinar si a invatat-o si pe Maria, si sunt convinsa ca si pe ceilalti copii din clasa, un pic de tehnica a desenului.

De la ce m-am luat, o sa intrebati. Uite de-aici: s-a nimerit ca tot ieri am citi pe FB o postare a unui om pe care il admir si il respect maxim. Aici: https://www.facebook.com/radu.dascalu.71/posts/864562033616654

Nu stiu, in momentul asta, daca as putea sa spun, cu alte vorbe, ce-a spus omul in post. Nici nu cred ca vreau. E exact ce gandesc si eu, scris frumos si cu muuuult bun simt!

Da, mi-ar placea si mie sa se studieze in scoala si alte religii. Dar, daca nu se poate asa, aleg sa-mi ajut eu copilul sa aiba o viziune de ansamblu asupra acestei chestiuni, in loc sa il ingradesc. Sunt om, ca el sa inteleaga cum sa fie om atat cat va trai. Ma informez, apoi il ajut pe el sa inteleaga. Orice. Am vorbit cu copilul meu depre budism, despre islamism, despre iudaism si hinduism si despre terorismul religios. Fara legatura intre ele! Cred cu tarie ca un om neinformat e un om slab. Si imi doresc ca, in viata asta, care nu-i asaaaa….a walk in the park, copiii mei sa fie puternici. Sunt hotarata sa le ofer toate mijloacele de bun simt care imi stau la dispozitie ca sa ii ajut sa le fie mai usor.

In concluzie, copiii mei vor merge la orele de religie. Atat cat vor dori. Nu spun sa faca toti parintii ca mine. Zic doar sa va ganditi. Atat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s