Aseara s-a dansat!

Standard
Aseara s-a dansat!

Nu stiu daca pana ieri s-a dansat Carmina Burana la Brasov. Pana ieri, repet.

Pentru ca ieri seara, dragii mosului, s-a intamplat un spectacol extraordinar de balet la mine in oras, la Centrul Cultural Reduta!

Nu zic despre coregrafia facuta de Anca Iuga, doamna noastra de balet, la care Maria se uita ca la o icoana. Nici de Dorin Mirea, un balerin titrat, complet si complex si un om extraordinar, care, impreuna cu doamna noastra, a dansat minunat!

Zic doar atat: ansamblul mare, care a dansat Burana, e format din amatori. Deci oamenii astia, pe langa joburile, familiile si problemele lor din fiecare zi, vin la sala si fac balet pentru ca vor. Sunt pasionati de dans, deci danseaza.

A fost atat de intens dansul lor, dragilor, ca n-am respirat, nici eu, nici Maria. Banuiala mea e ca pe ea a atins-o mai mult intamplarea de ieri. Muzica (fie vorba intre noi, nu e usurica, asa..) dansul, emotia de pe scena, i-au dat asa o stare…..de constientizare a propriei persoane. Am analizat eu azinoapte, in timp ce nu dormeam…..Copilul-diva fost emotionala si mai sensibila decat de obicei pana s-a bagat la somn. Si eu zic ca asta e, pana la urma, scopul artei, sa te faca sa te cauti pe interior si sa te descoperi intr-un fel…..Deci arta de aseara si-a atins scopul, pentru amandoua!

Ansamblul mic a fost o feerie de culori si miscare. Muzica, Dansa de la primavera, a Mariei Del Mar Bonet, s-a potrivit perfect cu tineretea si frumusetea lor. S-a vazut munca multa, bucuria lor cand dansau, multumirea ca sunt pe scena aia.

Sala a fost plina. Ca de obicei. De lume tanara si batrana, frumoasa. La sfarsit, sala asta plina a fost in picioare. Pentru cei de pe scena, pentru arta si munca lor!

Si, ca sa ma dau mare acuma, ca na, am cu ce….pe trei dintre fetele de pe scena le cunoastem bine. Ma inclin cu respect, Dani Vasile, Carmen Trifan, Andra Dinu! Sunt mandra ca va cunosc.

Multumim, Anca Iuga, pentru emotia de aseara!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s